Lehdistötiedote
10.5.2017
Kaksi kolmasosaa (66 prosenttia) eurooppalaisista kuluttajista pitää verkossa kohtaamiaan mainoksia epäolennaisina, ja vain 34 prosenttia pitää niitä kiinnostavina. Tiedot käyvät ilmi Adoben tuoreesta State of Digital Advertising -raportista, joka toteutettiin haastattelemalla yli 4 000 kuluttajaa ja 300 yhtiötä digitaalisesta mainonnasta.
Verkkomainontaa tehdään bannereina, pop-up -muodossa ja esimerkiksi uutiskirjeinä, mutta kaikki mainonta ei tavoita kohderyhmäänsä. 29 prosenttia eurooppalaisista kuluttajista sanoo, että huumorin käyttö parantaisi verkkomainontaa. 17 prosenttia puolestaan uskoo, että verkkomainonta olisi tehokkaampaa, jos se puhuttelisi kuluttajien arvoja ja asenteita paremmin.
15 prosenttia vastaajista puolestaan toteaa, että personoitu mainonta tavoittaa kaikkein tehokkaimmin. Yli neljäsosa (26 prosenttia) puolestaan uskoo, että jos verkkomainoksia olisi vähemmän, kuluttajat kiinnittäisivät niihin enemmän huomiota.
Personoitu mainonta jakaa mielipiteet
Raportista käy ilmi, että kaksi kolmasosaa (66 prosenttia) eurooppalaisista kuluttajista pitää verkkomainontaa epäolennaisena, vaikka monet yritykset panostavat personoituun mainontaan. Jopa kolmasosa (33 prosenttia) eurooppalaisista kokee, ettei verkkomainontaa pitäisi personoida. Vain 22 prosenttia uskoo, että yritykset kunnioittavat kuluttajien digitaalista yksityisyyttä.
”On melkoinen paradoksi, että toisaalta kuluttajat haluavat relevanttia sisältöä mutta suhtautuvat samalla epäileväisesti heidän mieltymystensä perusteella personoituun sisältöön. Vaikuttaa siltä, että yksityisyyden jakamisen raja on tullut vastaan. Yritysten haasteena onkin löytää oikea keino, ja moni kääntyy huumorin puoleen”, sanoo Imran Afzal, Adobe Marketing Cloudin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö.
Voit tutustua raporttiin täällä.
Lisätietoja antavat:
Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com
Hill+Knowlton Strategies
Kia Yliperttula
+358 40 579 5913
kia.yliperttula@hkstrategies.com
↧
Adoben tutkimus: Personoitu verkkomainonta jakaa mielipiteet
↧