Suomessa on yli 10.000 ”gradua-vailla-valmista” maisteria. Opiskeleminen verkossa, vaikka gradusparraus-ryhmässä, tuo uusia mahdollisuuksia saada tutkinto valmiiksi, kertoo Snellman-kesäyliopiston rehtori Soili Meklin. ”Ehkä gradun tekemiseen kannattaisi suhtautua uutena harrastuksena?”. Tekemättömät gradut ahdistavat niin tekijäänsä kuin yliopistoja. Uusi gradusparraus-verkkosparrausryhmä alkaakin heti tammikuussa.
Opiskelu verkossa monipuolista
Opiskeleminen verkossa on teknisesti helppoa, kun verkon kautta voi osallistua myös live-opetukseen ja tarjolla on hurjasti oppimateriaaleja. Ohjaajien ja kurssikavereiden tapaamiseen ja yhdessä työskentelemiseen on paljon uusia välineitä, joista monet ovat jopa käyttäjilleen ilmaisia. Monet oppilaitokset hyödyntävät myös sosiaalisen median välineitä opetuksessa, niin materiaalien jakamiseen kuin ryhmätoimintoihin.
Luento luokassa tai verkossa, vai molemmissa?
Oppilaitokselle ammattimaiset verkkokokous- ja webinaarijärjestelmät mahdollistavat reaaliaikaisen opetuksen verkossa, lähiopetuksen välittämisen verkkoon ja myös opetuksen tallentamisen kustannustehokkaasti. Opiskelija voi olla läsnä luokassa tai verkossa sekä hyödyntää tallenteita. Verkko-opetuksessa yhä tärkeämmäksi nousee opetuksen verkkopedagoginen suunnitteleminen. ”Pelkkää puhuvaa päätä ei saa siirtää verkkoon”, muistuttaa verkkokokousjärjestelmien asiantuntija Risto Korhonen, Ilona IT:ltä.
Suomessa tarjolla paljon opetusta verkossa
Teknisesti kustannustehokas verkko-opetus mahdollistaa erikoisempienkin koulutusten järjestämisen. Suomessa jo jokainen yliopisto tarjoaa opintoja verkossa, mutta myös yhä useampi kesäyliopisto ja kansalaisopisto. Snellman-kesäyliopisto järjestää jo yli 200 verkkototeutusta vuodessa ja kansalaisopistot järjestävät 100 avointa verkkoluentoa merkkivuoden kunniaksi.
Verkosta löytyy ja Tekes kannustaa
Kun haluat opiskella uusia taitoja tai saada tutkintosi valmiiksi, niin verkosta hakemalla löytyy runsaasti vaihtoehtoja, kannustaa Risto Korhonen. Tekesin organisaatioille tarjoamaa 5000€ Innovaatioseteliä voi myös käyttää yrityksen palvelujen kehittämiseksi
Lisätietoja:
- Snellman-kesäyliopiston Gradusparraus, ilmoittautumiset tammikuussa:
- Kansalaisopistojen Suomi100 -hankkeita:
- Ilona IT verkkokokous-sivusto
- Tekesin Innovaatioseteli yrityksille
- Soili Meklin, rehtori, Snellman-kesäyliopisto
- puh. 044 746 2841
- sposti soili.meklin@snellmankesayliopisto.fi